Köztudott, hogy a nap nem tesz
jót hajunknak. Sugarai roncsoló hatásának következtében töredezett, fénytelen,
szálkás és színtelen lesz. Nem hangzik valami jól, ugye? Azonban még nem késő. Az
alábbi pakolások segítenek, hogy hajkoronád újra régi fényében tündököljön. Egészen biztos, hogyha kinyitod a
hűtőd a legalapvetőbb élelmiszereket felhasználva, úgymint tojás, méz, uborka
vagy banán szuper keveréket készíthetsz magadnak, csak figyelj!
Az egyszerűség gyönyörködtet – Tojás és méz
Először is, a megszokott módon
mosd meg a hajad. Majd fogd a tojást, 1 tojássárgáját keverj el 3 evőkanál
mézzel és vidd fel a hajadra. Csavard be törülközővel, majd egy óra elteltével
öblítsd le.
Minimalizmus – Uborka és más semmi
Itt az ideje, hogy elfelejtsd az
uborkát, mint ételeink, salátáink alapját, hiszen a szépségápolás számos
területén alkalmazzák. Pakolások, balzsamok alapanyaga, rovarcsípések ellen is
kiváló. Fogadjunk, hogy nem tudtad, de az ókori Egyiptom rabszolgái szomjoltás
gyanánt uborkalét szürcsölgettek. Az alappakolásunk nem változott.
Lereszeled az uborkát, majd
kicsavarod a levét és három evőkanállal a keverékhez öntesz. Két tojás
sárgáját, illetve 2 evőkanál mézet is elkeversz az uborkás lével. Kend fel a
hajadra, tegyél rá fóliát, és bugyoláld be törülközővel. Fél óra után öblítsd
le.
Luxus elérhető áron – Főszerepben az avocado és a banán
Első lépésként összepépesítesz
fél banánt és egy fél avocadot. Ha elkészültél adj hozzá egy evőkanál natúr
joghurtot és egy evőkanál olívaolajat. A keveréket természetesen hajmosás után
tedd fel a hajadra, és a megszokott módon végezd el a ceremóniát: fólia a
hajra, törülközőbe csavarás. Fél óra múltán öblítsd le a masszát.
Sör – Nem csak ivászat céljából
Bizony mondjuk Nektek, a sör
hasznos is lehet, amennyiben a hajadat kívánod ápolni vele. Nem is szükséges
mást tenned, mint hajmosás után leönteni sörrel a hajad, jól elfésülni benne és
5-10 perc után leöblíteni. A szaga miatt pedig ne aggódj, hamar elpárolog. A
fényes, és ragyogó hajért bármit, ugye lányok?
B.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése