2013. július 6., szombat

A való életben… - Jegyzet



Ha megkérsz egy régóta egyedülálló nőt, írjon egy listát arról, mit szeretne a közeljövőben elérni, nagy valószínűséggel a listája élén egy párkapcsolat fog szerepelni… A nők ilyenek. Ideig, óráig élvezetes a vég nélküli sorozatnézés a jégkrémesdobozhoz tapadva, vagy a barátnős esték, mialatt kitárgyaljuk, hogy ki, kivel, mikor, miért, és mit csinált.

Kétségtelenül jó érzés néha magadnak szentelni egy teljes napot, amikor végigjárod a város összes butikját, és drogériáját, hogy beszerezz egy új ruhát, vagy egy-két új darabot a körömlakkgyűjteményedbe.

Azonban, amikor végignézted a sorozatot, amikor már nem kell több jégkrém, amikor este már elmentek a barátnők, akkor egyedül maradsz…És, ha egyedül maradsz, rájössz, hogy hiába érzed jól magad egész nap, nem vagy boldog. A boldogságodhoz még hiányzik valaki, aki igazán szeret. Akinek felveheted a szép ruhát, akivel megoszthatod a jégkrémet, vagy akiről mesélhetsz a barátnőidnek. Aki ott van veled esténként, amikor mindenki más már elment…

Minden nő erről álmodik. Belénk van kódolva, hogy a teljes boldogsághoz szükségünk van egy férfire. Kislány korunktól fogva azt látjuk, hogy a hercegnőknek is csak a herceggel együtt jár a boldog befejezés. Ha nincs herceg, Hófehérke meghal, Csipkerózsika 100 évig alszik, és Hamupipőke örökre a gonosz mostoha padlóját súrolja.Meggyőződésem, hogy titkon a férfiaknak is hasonlók az álmaik. Egy idő után szívesen lecserélnék a sörözős, meccsnézős estéket egy romantikus vacsorára, vagy egy átbulizott éjszakát egy barátnős alvásra. 

Mégis, ha kölcsönösen szükségünk van egymásra, akkor, ha két ember egymásra talál, miért nem kaphatjuk meg a boldog befejezést? Miért van szükség annyi felesleges vitára, veszekedésre, féltékenységre? Miért bizonytalanodunk el néha, vagy miért vágyunk vissza a sorozatunkhoz, és a jégkrémesdobozhoz?Azért, mert a való életben nincs „boldogan élünk, amíg meg nem halunk”. A való életben le kell mondani dolgokról, hogy más dolgokat megkapjunk. A való életben a hercegnőknek rengeteget kell csalódniuk, mire rátalálnak a hercegre, és a herceg nem mindig a megfelelő lánnyal lovagol el a naplementében…

Vivi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése