2013. július 11., csütörtök

Ha vakáció, akkor nyaralás… pt.3

Ki ne vágyna, egy kis kikapcsolódásra a nyáron – s mellesleg külföldön? A következő hely, amit ajánlunk nektek idén nyáron nem csak családosoknak nyújthat felhőtlen kikapcsolódást, hanem feledhetetlen élményt is biztosít minden odalátogató személynek. A választottunk pedig nem más, mint Disneyland – Párizzsal karöltve.

 Tippek utazás előtt:

  • Nézelődjünk a fapados légitársaságok honlapján, hátha vannak akciós utak. A jegyek hétköznap általában sokkal olcsóbbak, mint hétvégén, így célszerű akkorra időzíteni az utazást.
  •  Ha csak pár napra utazunk, érdemes csak kézipoggyászt vinni, amelyet felvihetünk magunkkal a repülőre.
  • Tájékozódjunk az ország szokásairól, kultúrájáról, a védőoltásokról, amelyet meg kell kapnunk mielőtt elutazunk.
  • Rendelkezzünk útlevéllel, EU-n belül EU-s TAJ –kártyával, érvényes személyi igazolvánnyal, az országban használható valutával.
  •  Mindig érkezzünk meg 1-2 órával a repülőtérre az indulás előtt.

Számos utat találtunk, ahol nem egyénileg kell utaznunk, hanem busszal vagy repülővel. De miután összehasonlítottuk az ajánlatokat, arra a döntésre jutottunk, hogy repülővel talán sokkal kényelmesebb és egyúttal biztonságosabb az út, mintha busszal tennénk meg, és ugyanannyiért. Sajnos a reptéri illeték, a fakultatív programok és a belépők ezúttal sincsenek benne az árban, míg az ellátásért, a szállásért, az idegenvezetőért és a repülőútért és buszozásért a helyszínen, már nem kell pluszban fizetnünk. Sajnálatos dolog azonban még az is, hogy augusztusban a következőből csak egy időpont van megadva a honlapon – mindössze 105. 000 Ft/fő – 3 nap és 2 éj. Tudjuk, hogy elég borsos ár, de vannak olyanok, akiknek ez nem számít. Hisz egyszer élünk.

Az ajánlott program pedig a következő lenne:
Program:

1. nap:
Utazás Párizsba, menetrend szerinti Air France járattal. Az érkezést követen autóbuszos városnézésre indulunk idegenvezetőnkkel, melynek során utasaink ízelítőt kapnak a város történelméből és kultúrájából. Később fakultatív sétahajózás a Szajnán (jegy a helyszínen fizethető), mely során új és különleges nézőpontból tekintjük meg a város kiemelkedő műemlékeit és hídjait. Este fakultatív vacsora egy tipikus francia étteremben.

2. nap:
Délelőtt, a reggelit követően meglátogatjuk a gótika remekét: a Notre Dame katedrálist, majd meglátogatjuk a méltóságteljes Diadalívet és sétálunk a pompás Champs Élysées sugárúton. Délután félnapos fakultatív autóbuszos kirándulásra indulunk a francia kultúra egyik legismertebb kincséhez: Versailles-ba, a Napkirály palotájához. Este fakultatív vacsora Párizs egyik hangulatos éttermében, majd az Eiffel toronyból gyönyörködhetünk Párizs szédítő panorámájában.Egyéb programajánlatunk: egész napos Disneyland látogatás egyénileg.
3. nap:
Reggeli után látogatást teszünk a világ legjelentősebb művészeti gyűjteményének otthont adó Louvre múzeumban. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerinti Air France járattal, érkezés Budapestre az esti órákban.

A programokban szereplő városnézések tartalmazzák: Eiffel torony, Diadalív, Champs Elysées, Notre Dame, Louvre, St-Chapelle, Concorde tér, Invalidusok Dómja – Napoleon síremléke, Trocadero,Quartier Latin, Sacré-Coeur stb. látogatását, amelyeknek a felmerülő költségei is fel vannak tüntetve a leírásban.

Biztosra vesszük, hogy aki ezt választja, nem fogja megbánni. Jó szórakozást kívánunk!

N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése