2013. július 12., péntek

Egy cseppet sem szörnyű egyetem



Nemrég mutatták be a mozikban a 2001-es Szörny RT előzményeit bemutató animációs filmet, a Szörny egyetemet. A Pixar visszatért régi önmagához és ismét bebizonyította, hogy ők a 2. részt is meg tudják szerethetőre csinálni. 

A főhősök, Mike és Sully az egyetemen ismerkednek össze, együtt járnak rémisztő szakra, ám ekkor még ki nem állhatják egymást. Mike tipikus stréber, aki kívülről tudja az összes figurát, ám a külsejéből adódóan nem rémisztőnek való, míg Sully a legendás rémisztő leszármazottja, akinek elég egyet mordulnia, és máris mindenki ereiben megfagy a vér. A film folyamán egy szerencsétlenségnek köszönhetően egymás segítségére szorulnak, amikor az Ocsmánykákkal karöltve meg kell nyerniük a Szörnybajnokságot, hogy az egyetemen maradhassanak, és valóra váltsák álmukat. 

A készítők a sztorit szereplőivel, történéseivel, kliséivel együtt átvitték a tipikus amerikai fősulis filmekből a szörnyek világába, de ezt nem bánjuk, hiszen ettől függetlenül vicces lett, tanulságos, és élvezhető. A főszereplők mellé zseniális mellékszereplőket emeltek, és a 3D-vel még tettek rá egy lapáttal.

Lehet, hogy sem történetében, sem mondanivalójában nem ér fel a Szörny RT-vel, de a szereplők nem vesztettek semmit sem a humorukból, sem a bájukból! Egy mozijegy árát mindenképp megéri megnézni!

Kedvcsinálónak:


V.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése