2013. július 10., szerda

Minőség megfizethető áron - Újra divatban a second hand



A turkálók szerencsére egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert, hódítják meg a lányok, nők ezreit. Nem is kérdés miért, minőséget, divatot kínálnak hétköznapi ember számára is megfizethető áron. Ennek ellenére vannak, akik még mindig ódzkodnak tőle.

Lássuk, miért is érdemes „kampány szöveget” írni, avagy ódákat zengeni a turkálókról. Az első, és legfontosabb, a kedvező ár. Régebben a turkálók kilós áron működtek, ami fantasztikus vétel volt, hiszen ezertől mondjuk háromezer forintig, üzlete válogatta ki mennyiért kínálta a portékáját, megtölthetted a kosarad. Minden, ami ebbe belefért. Ha szerencséd volt, még egy két táskát, vagy egy pár cipőt is bele tudtál zsúfolni.

Ez annyiban változott, hogy manapság a legtöbb turi már darabos áron működik, hiszen rájöttek: csak úgy maradhatnak fent, ha a minőségre törekszenek. Mert valljuk be, azért is tartottunk tőle valamennyien, mert még az a kép él a fejünkben, amikor zsákokból válogattunk, vagy egy nagy kupac közepéről a boltban, és az nem volt éppen minőség. A zsákokat azonban felváltották a vállfák.

Még most sem szükséges kétségbe esni, hiszen, bár vannak olyan turik, akik irdatlanul magas áron kínálják a terméküket, vannak olyanok is, akik rájöttek, hogy csak úgy tudnak maguknak vásárlókat szerezni és megtartani azokat, ha egy arany középutat választanak ki, és tartják is azt. Ötszáz, hatszáz, vagy akár hétszáz forintos bevezető áron is vásárolhatsz pólókat, toppokat, és nem is akármilyeneket: a legmenőbb márkaboltok ruhadarabjait kaparinthatod meg. 

Kaparintani, mert a lényeg az időzítésen van. A legtöbb bolt egyazon elv szerint működik, heti egy nap töltik fel az üzletet friss áruval. Résen kell lenni, hiszen a legjobb darabokat pillanatok alatt elkapkodják. Érdemes tehát figyelni, és a megfelelő időben betérni. Azonban mind tudjuk, hogy a legjobb vételre akkor tehetünk szert, ha totál véletlenül toppanunk be az üzletbe és nem is akarunk igazán semmit vásárolni.


Újra reneszánszát éli a second hand, hiszen semmi szégyellnivaló nincs abban, ha másodkézből vásárolunk ruhát, mivel nem mások levetett gönceire adunk ki pénzt, hanem az egyediségért cserébe. A legfontosabb és egyben a legmérvadóbb érv az ár mellett nyilvánvalóan ez a tényező. Ha racionálisak akarunk lenni, belátjuk, hogy sokkal divatosabban, választékosabban, ízlésünknek megfelelően öltözködhetünk, ha ezt az utat követjük. Sokan irtózunk attól, ha valaki az általunk viselt ruhával jön szembe a járdán. Táska, szandál, cipő is juthat-e sorsra.

Lehet egy kedvenc turink, ahonnan maxiruhákat, csodaszép koktélruhákat, egy részes ruhákat szerzünk be, míg megint egy másik, ahonnan meglévő felsőink, toppjaink, tunikáink tárát gazdagítjuk. Ebben ez a legjobb. Semmiből sincs még egy, minden csak ideig-óráig elérhető. A választék pedig óriási. Így fordulhat elő az is, hogy egyenesen a bejárat mellett lévő próbababáról kérjük az eladótól a ruhát. Szalagavató- illetve gólyabálszezonban pedig kötelező felkeresni az összes turit a környéken, hiszen meseszép ruhakölteményekre tehet szert az ember, a hangsúly kedvéért újra – roppant kedvező áron. Tartós darabok, nem foszlanak szét rajtunk pár mosás után. Igazán szerethető kincsekre bukkanhatunk egy-egy bevásárló túra során.


Nem fogunk csalódni, hiszen a turkálók olyannyira felfejlődtek, hogy valóban elegendő, ha a menő üzletek, vagy kínai áruházak helyett őket keressük fel, bár az utóbbiak már leáldozóban vannak. Persze ezt is meg lehet tenni. Mindenkinek szíve joga. Sajnos, vagy nem sajnos a büdzsé azonban mindannyiunknak mást enged. Én azt gondolom, így sem járunk rosszul, sőt.

B. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése