2013. július 9., kedd

Másnaposok 3. - Filmkritika



Mielőtt belemerülnénk a kritikába, először is el szeretném mesélni a történetet. 

Két évvel a Bangkokban történt események után Leslie Chow megszökik a börtönből. Eközben Amerikában Alan újabb idióta tettének lehetünk tanúi, mellyel tömegkarambolt okoz, s ezzel apját is a túlvilágra juttatja. Ekkor a barátai és családja elhatározzák, hogy segítségre van szüksége, és elviszik a kórházba, hogy meggyógyuljon; és újra a régi legyen. A kiruccanás azonban nem úgy sikerül, ahogy eltervezik, ugyanis egy gengszterfőnök elraboltatja őket, és Chow holléte felől érdeklődik; mert az ellopta az aranyának a felét. Mivel főszereplőink nem tudnak semmit, ezért magukkal viszik Dougot addig, amíg elő nem kerül a menekült. 

Alannek sikerült megbeszélni egy találkozót a férfival – ha annak lehet nevezni – és kiötölnek egy tervet, miszerint betörnek Chow egykori házába, ahol az aranyat elrejtette. Miután sikerült kivitelezni mindent, akad egy kis bökkenő. Az egykori ’kedves’ ismerős – rab- bezárja őket a pincébe, és visszakapcsolja a riasztót. A börtönből azonban hamar sikerül kiszabadulniuk, és elviszik őket a gengszterfőnökhöz, aki elmondja, hogy az a ház soha nem volt Chow tulajdona, s azzal hogy segítettek neki, nem szerezték meg az aranyat, hanem a másik felét is eltüntették.

Ekkor nekivágnak az ismert – ismeretlennek, és újra elindulnak Las Vegas városába, hogy megtalálják és magukkal vigyék a humoros akcentussal rendelkező barátunkat, és visszakapják Dougot… A végét attól függetlenül nem szeretném elárulni. Aki kíváncsi még ennek ellenére rá hogy mit írok ezek után , úgyis megnézi. 

Most már jöhet a kritika: 

Mint minden folytatásos mozifilm esetében - legyen akárcsak televíziós film - ; kíváncsian vártam, hogy mit hoznak ki egy olyan filmből, amit már az első rész után sem kellett volna folytatni.
Miután végigszenvedtem a harmadik részt, arra gondoltam, hogy ez ismét egy olyan történet, amit a végletekig próbáltak nyújtani, csak azért, hogy pénzt tudjanak kicsikarni azokból az emberekből, akiknek tetszett az első két rész. 

A véleményem a mai napig nem változott. 

Még az első résszel nem is voltak gondjaim, mivel társaságban néztük, még a középiskolában angol órán. De szerintem az úgy volt teljes, és felesleges volt erre még két epizódot építeni, főleg hogy a legújabbnak semmi értelme sincsen. 

Mást nem lehet erre mondani, mert egy olyan karakterre építették a részt, akinek semmi köze az egészhez – még akkor sem, ha a második részben is volt szerepe. S bár lehet, hogy egy vicces figura az akcentusával, de kitalálhattak volna valami újat, amellyel felülmúlják az előző kettő epizódot. Ez azonban messze nem haladja meg az elvárt színvonalat.

Bár nem egyedül néztem végig, de nem is kell mondanom, hogy a partnerem is ugyanezen a véleményen volt. Valahogy egyszer sem tudtunk röhögni ezeken az otromba vicceken, amiket a temetés körül és Alan körül történtek... és még sorolhatnám. Ilyen dolgokból nem lehet poént csinálni, és az is elég idegesítő volt, ahogy az előbb említett személyt próbálták minél agyalágyultabb színben feltüntetni. Összejött, de a film nem.

Ahogy elnéztem a pontozásokat és kritikákat, nem csak én húztam le ennyire a filmet. A nézők is csak 6,1 pontot adtak rá a 10-ből, míg az első 7,8 pontos volt. 

A bevételek is az érdeklődés hiányát mutatják: míg az első rész körülbelül $277,322,503 milliót hozott, addig a második már csak $254,464,305- öt , s bár még a harmadik rész nagyon újnak számít, mégis látszik, hogy már kevésbé érdekli a nézőket. Eddigi bevétele mindössze: $111,254,243. 

Ha ti már láttátok, mit gondoltok róla? Nektek bejött? 

N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése