2013. július 24., szerda

Gyümölcssaláták



Tombol a nyár! Már számos alkalommal hoztunk nektek recepteket, de most utánanéztünk pár extravagáns gyümölcssalátának, amelyet még minden valószínűséggel nem kóstoltatok - hacsak nem jártatok külföldön, ahol lehetőségetek lehetett volna rá.

Zamatos gyümölcssaláta 
 
Hozzávalók:

  • 1 ananász- darabolva, valamint a kifacsart leve
  •  1 alma – hámozva, magozva, kockákra vágva
  •  1 narancs – hámozva, magozva, a leve kifacsarva
  • 1 banán – darabolva
  • 1 csésze szőlő – magnélküli, félbevágva

Elkészítés:
Egy nagy edényben összekeverjük az elkészített hozzávalókat, majd ráöntjük az ananász és a narancs levét. Így hagyjuk egy ideig a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Előkészületek: 15 perc
Elkészítés: 5 perc

Szőlősaláta

Egy csodálatos saláta különlegesség, amelyet a barna cukor tesz igazán édessé, és karamell ízt varázsol neki.

Hozzávalók:

  •   magtalan zöld szőlő – amennyit jónak látsz
  •    8 dkg krémsajt
  •    8 dkg tejföl
  •    fél csésze fehér cukor
  •    1 teáskanál vanília kivonat
  •    2 kávéskanál barna cukor
  •    4 dkg aprított dió

Elkészítés:

Mossuk meg és szárítsuk meg a szőlőt. Egy nagy edényben keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot és a vaníliát. Majd adjuk hozzá a szőlőt, és keverjük bele a masszába. Szórjuk rá a barna cukrot, és adjuk hozzá a diót, majd újra keverjük össze. Tálalásig hűtőben tároljuk.
 Előkészületek: 15 perc
Elkészítés: 15 perc

A legjobb hétvégi gyümölcssaláta

Egy csodálatos és könnyen elkészíthető salátáról van szó, mely különleges alkalmakra és ünnepekre is megfelelő.
Hozzávalók:
  •    eper
  •   ananász – darabolva, és levét kifacsarva
  •     kivi
  •    alma – hámozva és magozva
  •    banán – hámozva és felszeletelve
  •   barack
Elkészítés:
Egy kis edénybe töltsük bele az ananász levét, majd helyezzük bele a felaprított almát. Hagyjuk 5-10 percig ebben a lében állni.

Egy nagy salátástálban keverjük össze a barackot az ananász darabokkal. Szedjük ki az ananász levéből az almákat, és rakjuk hozzá a barack és ananász egyveleghez. Ezután a banándarabokat helyezzük bele az ananász levébe 5-10 percre.

Hámozzuk meg és daraboljuk el a kivit, valamint a rendelkezésünkre álló epret. Vegyük ki a banánokat az ananász levéből, és helyezzük ezt is bele a nagy edényben található gyümölcsök közé, ugyanúgy, mint az előbb elkészített epreket.  Végül keverjük össze őket. Tálalásig tárold hűvös helyen.

Előkészületek: 20 perc

Elkészítés: 45 perc

Tökéletes nyári gyümölcssaláta

Ez a gyümölcssaláta bármilyen alkalomra elkészíthető. Tökéletes ízt ad neki a szósz, és az, hogy hosszabb ideig állhat a gyümölcslében. 

Hozzávalók: 
  • 2/3 csésze friss narancslé
  •  1/3 csésze friss citromlé
  •  1/3 csésze csomagolt barna cukor
  •   1/2 teáskanál reszelt narancshéj
  •   1/2 teáskanál reszelt citromhéj
  •    1 teáskanál vanília kivonat
  •   2 csésze friss kockára vágott ananász
  •   2 csésze eper szeletelve
  •  3 kivi, meghámozva és szeletelve
  •  3 banán darabolva
  •   2 narancs, meghámozva és szétválasztva
  •  1 csésze magtalan szőlő
  •  2 csésze áfonya
Elkészítés:
Keverd össze a narancslevet, a citromlevet, a barna cukrot, valamint a narancs és citrom reszelt héját egy lábasban, és közepes lángon rakd fel forrni őket.

Majd csavard lentebb a lángot - vedd takarékra-  ; és párold addig amíg kissé besűrűsödik; kb 5 percig.  Vedd le a gázról és add hozzá a vanília kivonatot.

Majd rakd félre hűvös helyre. Rétegesen pakold bele a meghámozott és eldarabolt gyümölcsöket egy tiszta üvegtálba, a következő sorrendben: ananász, eper, kivi, banán, narancs, szőlő és áfonya. Ezután öntsd le a lehűtött szósszal, és letakarva tedd be a hűtőbe 3-4 óra hosszára.

Előkészületek: 25 perc

Főzés 5 perc

Elkészül: 3 és fél óra alatt - a hűtéssel együtt


Mojito Gyümölcs saláta

Egy igazán egyedi és frissítő, mentolos saláta. 

Hozzávalók:
  • 1 csésze kockára vágott és magvazott görögdinnye
  •    1 csésze magtalan szőlő
  •   1 csésze kockára vágott sárgadinnye
  •   1 csésze eper - eldarabolva
  •   1 csésze hámozott és darabolt kivi
  •   1 csésze friss áfonya
  •    3 szál friss menta
  •     2 teáskanál cukor
  •     3 evőkanál friss lime dzsúz
Elkészítés:
 Keverd össze a görögdinnyét, a szőlőt, a sárgadinnyét, az epret és a kivit és nagy edényben - amelynek van egy szorosan záró fedele - a gyümölcsök tetejére pedig az áfonyát helyezzük.

    Keverd össze a mentát, a cukrot és a lime dzsúzt, egy másik edényben, míg a mentát összezúzod a kanál hátuljával. Ezután pedig öntsd rá a gyümölcsökre és takard le a fedővel. Tedd a hűtőbe egy órára és úgy tálald.

Előkészületek: 20 perc

Elkészítés: 1 óra 20 perc - hűtéssel

N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése