Tombol a nyár! Már számos
alkalommal hoztunk nektek recepteket, de most utánanéztünk pár extravagáns
gyümölcssalátának, amelyet még minden valószínűséggel nem kóstoltatok - hacsak
nem jártatok külföldön, ahol lehetőségetek lehetett volna rá.
Zamatos
gyümölcssaláta
Hozzávalók:
- 1 ananász- darabolva, valamint a kifacsart leve
- 1 alma – hámozva, magozva, kockákra vágva
- 1 narancs – hámozva, magozva, a leve kifacsarva
- 1 banán – darabolva
- 1 csésze szőlő – magnélküli, félbevágva
Elkészítés:
Egy nagy edényben
összekeverjük az elkészített hozzávalókat, majd ráöntjük az ananász és a
narancs levét. Így hagyjuk egy ideig a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Előkészületek: 15 perc
Elkészítés: 5 perc
Szőlősaláta
Egy csodálatos saláta különlegesség, amelyet a barna cukor
tesz igazán édessé, és karamell ízt varázsol neki.
Hozzávalók:
- magtalan zöld szőlő – amennyit jónak látsz
- 8 dkg krémsajt
- 8 dkg tejföl
- fél csésze fehér cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 kávéskanál barna cukor
- 4 dkg aprított dió
Elkészítés:
Mossuk meg és szárítsuk meg a szőlőt. Egy nagy edényben
keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot és a vaníliát. Majd adjuk
hozzá a szőlőt, és keverjük bele a masszába. Szórjuk rá a barna cukrot, és
adjuk hozzá a diót, majd újra keverjük össze. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Előkészületek: 15 perc
Elkészítés: 15 perc
A legjobb hétvégi
gyümölcssaláta
Egy csodálatos és könnyen elkészíthető salátáról van szó,
mely különleges alkalmakra és ünnepekre is megfelelő.
Hozzávalók:
- eper
- ananász – darabolva, és levét kifacsarva
- kivi
- alma – hámozva és magozva
- banán – hámozva és felszeletelve
- barack
Elkészítés:
Egy kis edénybe töltsük bele az
ananász levét, majd helyezzük bele a felaprított almát. Hagyjuk 5-10 percig
ebben a lében állni.
Egy nagy salátástálban keverjük
össze a barackot az ananász darabokkal. Szedjük ki az ananász levéből az
almákat, és rakjuk hozzá a barack és ananász egyveleghez. Ezután a
banándarabokat helyezzük bele az ananász levébe 5-10 percre.
Hámozzuk meg és daraboljuk el a
kivit, valamint a rendelkezésünkre álló epret. Vegyük ki a banánokat az ananász
levéből, és helyezzük ezt is bele a nagy edényben található gyümölcsök közé,
ugyanúgy, mint az előbb elkészített epreket.
Végül keverjük össze őket. Tálalásig tárold hűvös helyen.
Előkészületek: 20 perc
Elkészítés: 45 perc
Tökéletes nyári gyümölcssaláta
Ez a gyümölcssaláta bármilyen alkalomra elkészíthető. Tökéletes ízt ad
neki a szósz, és az, hogy hosszabb ideig állhat a gyümölcslében.
Hozzávalók:
- 2/3 csésze friss narancslé
- 1/3 csésze friss citromlé
- 1/3 csésze csomagolt barna cukor
- 1/2 teáskanál reszelt narancshéj
- 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 csésze friss kockára vágott ananász
- 2 csésze eper szeletelve
- 3 kivi, meghámozva és szeletelve
- 3 banán darabolva
- 2 narancs, meghámozva és szétválasztva
- 1 csésze magtalan szőlő
- 2 csésze áfonya
Elkészítés:
Keverd össze a narancslevet, a
citromlevet, a barna cukrot, valamint a narancs és citrom reszelt héját egy lábasban,
és közepes lángon rakd fel forrni őket.
Majd csavard lentebb a lángot -
vedd takarékra- ; és párold addig amíg
kissé besűrűsödik; kb 5 percig. Vedd le
a gázról és add hozzá a vanília kivonatot.
Majd rakd félre hűvös helyre.
Rétegesen pakold bele a meghámozott és eldarabolt gyümölcsöket egy tiszta
üvegtálba, a következő sorrendben: ananász, eper, kivi, banán, narancs, szőlő
és áfonya. Ezután öntsd le a lehűtött szósszal, és letakarva tedd be a hűtőbe
3-4 óra hosszára.
Előkészületek: 25 perc
Főzés 5 perc
Elkészül: 3 és fél óra alatt - a
hűtéssel együtt
Mojito Gyümölcs saláta
Egy igazán egyedi és frissítő,
mentolos saláta.
Hozzávalók:
- 1 csésze kockára vágott és magvazott görögdinnye
- 1 csésze magtalan szőlő
- 1 csésze kockára vágott sárgadinnye
- 1 csésze eper - eldarabolva
- 1 csésze hámozott és darabolt kivi
- 1 csésze friss áfonya
- 3 szál friss menta
- 2 teáskanál cukor
- 3 evőkanál friss lime dzsúz
Elkészítés:
Keverd össze a görögdinnyét, a szőlőt, a
sárgadinnyét, az epret és a kivit és nagy edényben - amelynek van egy szorosan
záró fedele - a gyümölcsök tetejére pedig az áfonyát helyezzük.
Keverd össze a mentát, a cukrot és a lime
dzsúzt, egy másik edényben, míg a mentát összezúzod a kanál hátuljával. Ezután
pedig öntsd rá a gyümölcsökre és takard le a fedővel. Tedd a hűtőbe egy órára
és úgy tálald.
Előkészületek: 20 perc
Elkészítés: 1 óra 20 perc -
hűtéssel
N.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése