2013. július 13., szombat

Hamuban sült pogácsa


A remény és a küzdelem

A remény a siker kiindulópontja. Ahhoz, hogy sikereket érj el, először hinned kell. Hinned kell abban, hogy sikerülni fog, s hinned kell magadban. Mert a remény hitté, a hit elszántsággá, s az elszántság tetté erősödik.

Álmodozni jó. Álmodj merészet és nagyot. Töltsön el a tudat, hogy semmi sem lehetetlen.

A hit után az elszántság következik. Tűz ki egy célt. Írd le, vésd az agyadba! Legyen mindig a szemed előtt. Legyen ez a te vezető csillagod, ami mindig mutatja az irányt, és kövesd, minden áron!

Sose feledd, minden álom reménykedéssel kezdődik. „ Volt egyszer egy ember, aki egy szép napon azt remélte, hogy… „Te írod a saját mesédet.




Az élet, a bölcsőtől a sírig, a küzdelmek állandóan ismétlődő, elkerülhetetlen sorozata. A sikert csak a küzdelem árán érhetjük el.  Ha mindenfajta erőfeszítés nélkül lehetne sikereket elérni, akkor minden ember sikeres lenne.

A küzdelmek tanulsággal szolgálnak, s ezek csak egyre halmozódnak. 

Ne félj a küzdelemtől, mert ezek csak téged szolgálnak. Oké, lehet hogy most azt mondod, hogy „ Ó, ez milyen őrültségeket irkál, valójában egy 18 éves lánynak fogalma sincs erről… „ De képzeld, több van mint hinnéd. És épp ezért akarom, hogy ezt Te is elhidd. Mert a küzdelmek hevében edzett emberi lelket semmi, de semmi nem törheti meg.

Mindig merj szembenézni velük, és foggal-körömmel harcolj mindazért, amit akarsz. Ne engedd, hogy az álmod, vagy az a lány/fiú, akit szeretsz, kicsússzon a kezeid közül, csak azért, mert nem mersz küzdeni értük.
A küzdelem nem sorscsapás, hanem lehetőség, kedvező alkalom. Az életben semmi jelentős dolgot nem tudunk végrehajtani anélkül, hogy meg ne küzdenénk érte.

Az élet küzdelem, s a jutalom pedig azé, aki szembenéz a nehézségekkel, és elébe megy a következő kihívásnak. 

R.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése