2013. július 6., szombat

Cukorgyanta házilag



Szőrteleníteni szeretnél, de unod már a hagyományos, bevett módszereket? Nem bízol a drogériákban kapható gyantacsíkokban, egyéb kencékben? Ismered a cukorgyantát? A főleg intim területeken alkalmazott gyanta elkészítése nem igényel nagy erőfeszítést, és néhány hozzávaló szükséges csak hozzá!


Hozzávalók:
1 kg cukor
1 dl citromlé
víz

Elkészítés:
1 kg cukrot 3-3,5 vízben addig főzöl, amíg aranybarna színű nem lesz. Fontos, hogy ne túl alacsony lángon főzd, mert akkor hirtelen fog megkeményedni. Ajánlott közepes lángon. Ekkor megint felöntöd vízzel, és az egész műveletet kezded elölről. Amikor szép színt ölt magára azonnal vedd le a tűzről és önts hozzá fél – egy dl citromlevet is. Amennyiben szeretnéd illatosítani, önts hozzá pár csepp illóolajat is.

Miután elkészült fontos, hogy hagyd kihűlni, különben sérüléseket okozhat! Spatulával, vagy kézzel tudod felkenni, vagy pedig vászondarabbal, ahogy a kozmetikus is csinálja.

A vélemények megoszlanak ezzel kapcsolatban, sokaknak beválik a recept, azonban sokan írják azt is, hogy pár alkalom után elrontják. Ha biztosra akarsz menni, pötyögd be a YouTube-ra, rengeteg DIY videoban mutatják be, hogy hogyan is kell cukorgyantát készíteni.

B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése