2013. augusztus 21., szerda

Sminktippek, amiket mindenképp tudnod kell

A smink nagyon fontos összetevője a nők megjelenésének, ezért legtöbben rendszeresen használunk alapozót és szempillaspirált egy egy „nyilvános megjelenésünkkor”, gondolok például arra, mikor leugrunk a pékségbe, vagy kivisszük a szemetet. Ilyen esetekben még meg is teszi az olyan smink, ami nem kíván nagyobb szakértelmet… De ha az álompasival megyünk randira, vagy a város legmenőbb cégéhez állásinterjúra, akkor nem árt, egy kis plusz hozzáértés. Beauty rovatunkban ezúttal olyan sminktippeket hoztunk nektek, amelyek segítségével kihozhatjátok az arcotokból a maximumot, és lenyűgözhetitek az összes rátok tapadó szempárt bármerre is jártok.


Fő a természetes hatás – az alapozás.

Nincs is annál rosszabb, ha nem az arcbőrödhöz színben tökéletesen passzoló alapozót használod! Mielőtt kiválasztod a megfelelő árnyalatot, mindenképp teszteld, és ne csak a boltban, hiszen természetes fényben teljesen másképp festesz. Sétálj ki a boltból, és kinn is bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő színt választottad-e. Ezen kívül fontos még megjegyezni, hogy teljesen felesleges az egész arcodat kimázolni az alapozóval. Csak a fakóbb, más színű foltokat kend be az arcodon, és jól masszírozd bele, így egyenletes, és természetes hatású lesz a bőröd.



Így változtass az arcod formáján a smink segítségével.

Ha nem az arcbőröddel van problémád, hanem az arcod formájával, akkor első tippünket hagyd figyelmen kívül, és most figyelj! Egy az arcbőrödnél világosabb árnyalatú alapozó kiemelkedővé teheti az arcod azon területeit, amikre rákened, míg egy sötétebb hátrahúzódóvá. Hogy jobban értsd, például egy kerek arc vékonyabbnak tűnik, ha egy sötétebb árnyalatú alapozót, vagy bronzosítót kensz a halántékra, az arccsontokra és az alsó állkapocs területére. Jól dolgozd el a kontúrokat, hogy ne maradjanak erőteljesen láthatók.

Használj bronzosítót a napsütötte hatásért!

Ha bronzosítóról van szó, nem egy nagy tudomány kiválasztani a megfelelő árnyalatot, legyen egy árnyalattal sötétebb, mint az alapozód. Hogy hova rakd? A homlokodra, az arccsontodra, az álladra, egy leheletnyit az orrodra, a nyakadra és a dekoltázsodra.

A szemszínedhez illő szemhéjpúdert válaszd!

Kék szemek: Mivel a narancssárga a kék ellentétes színe, ezért a narancssárga összes árnyalata, vagy a hozzá hasonló árnyalatok, mint az arany, vagy a barack gyönyörűen kiemeli a kék szemeket. Zöld szemek: A piros a zöld ellentéte, ezért ha pirosas árnyalatú szemhéjpúdert használsz, a zöld szemeid csak úgy ragyognak majd. Barna szemek: A barna egy semleges szín, ezért bármilyen szemhéjpúder tökéletesen passzolhat hozzá, de a kiemelkedőek a kék és a lila árnyalatai. Ha fekete szempillaspirál helyett például lilát teszel fel, még ütősebb lesz a hatás!
Így legyenek lélegzetelállítóan vastag ajkaid.

Alapozd le az egész szádat, majd egy nagyon picivel a természetes kontúrja felett húzd ki FEHÉR kontúrceruzával! A sarkainál tartsd meg a természetes vonalát! Húzd újra a kontúrt, ezúttal a rúzsodnak megfelelő színű ceruzával, majd rúzsozd ki a szádat. A világosabb színű rúzsoktól teltebbnek látszanak az ajkaid, és, ha még egy kis szájfényt is kensz fel, de nem az egész szádra, csak az ajkaid közepére, akkor még teltebb hatást érhetsz el.

+1:Sminkhigiénia

Tudtad, hogy, ha a barátnőkkel cserélgetitek egymás közt a sminkcuccokat, akkor nagy eséllyel cserélhettek különböző baktériumokat is, és akár egy fertőzést is összeszedhettek? Baciveszély jelentkezhet még a régebbi sminkszereknél, a különböző ecseteknél, szivacsoknál. Ezért nagyon fontos ezek rendszeres tisztítása, és az is, hogy, ha valami már nagyon régi, és nem emlékszel a szavatossági idejére, inkább válj meg tőle! Inkább egy új szájfényre költs, mint gyógyszerekre!

V.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése