2013. augusztus 22., csütörtök

Hamuban sült pogácsaÉlj a mának!

Bizonyára mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor azt mondtuk magunknak, hogy majd holnap megteszünk valamit, mert ma már fáradtak vagyunk, esetleg bátorságot gyűjtünk hozzá az éjszaka. A gond csak az, hogy nem tudhatjuk biztosra, hogy holnap lesz-e még lehetőségünk rá. Most nem a kaszásra gondolok, hanem arra, hogy nem-e valaki hamarabb él azzal a lehetőséggel, amit mi előző nap elszalasztottunk. Hisz azon lehetőségek, amelyeket mi nem használunk ki, más előtt is feltárulnak, és ha abban a személyben van annyi mersz, akkor nem fogja elszalasztani az alkalmat. Megéri nekünk, hogy azt lássuk, ahogy más aratja le azon babérokat, amelyeket mi titkon dédelgettünk? Megéri az, hogy még aludjunk rá egy napot? Ahogy Leonardo Dicaprio is mondta a Titanicban: „Úgy élj, hogy minden nap számítson!”  

Gondoljunk csak bele a helyzetbe, mi tényleg így élünk? Hiszen szinte minden napunk monoton körforgás, és csak a szeretteink közelsége adhat némi támaszt és erőt számunkra. Ezerből körülbelül tíz ember éli úgy a mindennapjait, hogy az tényleg életnek; és valóra vált álomnak nevezhető. 

Olyan szakmát akarsz tanulni, ami vagy túltelített, vagy nincs rá még nagy kereslet, és emiatt inkább egy olyan szakot választasz, amire azt kell mondanod majd ha munkába állsz, hogy ’Jaj, már megint mennem kell ?!’ Nem, ne tedd ezt, azt tedd, amit szeretnél! Egyszer élünk. Legalábbis úgy gondoljuk, és csak erre emlékezünk. Van egy jó állásajánlat, de úgy gondolod, hogy nem vagy elég a munkáltatónak, és úgy is kiszórnak az állásinterjún? Miért tennék? Jelentkezz, és mutasd meg nekik, hogy te vagy az, akit keresnek. Ha halogatod a dolgot, más kerül a te helyedre, még mielőtt észbe kapnál. Most kell cselekedned! Mert lehet, hogy holnap már túl késő lesz. S ha meg sem próbálod, sosem tudod meg, mi lett volna, ha sikerül. Minden percét élvezd ki annak az életnek, amit kaptál, hogy az utolsó pillanatban visszagondolva elmondhasd: ’Ez volt aztán az élet!’ 

Szeress! Ölelj! Csókolj! Bocsáss Meg! Hisz az élet túl rövid ahhoz, hogy haragudjunk egymásra!

N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése