2013. augusztus 5., hétfő

Házi fogfehérítő praktikák


A ragyogó mosoly nemcsak azok kiváltsága, akik a természet kegyeltjei, hanem most már a tiéd is lehet, ha alkalmazod otthoni praktikáinkat. 

Fogfehérítő fogkrém
Talán ez a legkézenfekvőbb megoldás mind közül, ugyanis a fogfehérítő termékek speciális kémiai anyagokat tartalmaznak, amik gyorsan és látványosabban megszabadítják a lerakódásoktól fogainkat.



Savanyú segítség
A citrom nagyon hatékony fogfehérítő. Ne feledkezz meg arról, hogy a gyümölcsben lévő citromsav igen erőteljesen fehérít, ezért ne vidd túlzásba a használatát.
Így használd:
Facsarj ki egy citromot, a levébe márts vattapamacsot, s ezzel törölgesd át a fogaidat. Fél óráig hagyd hatni, s ezután moss fogat.
Segít az is, ha egy citromot meghámozol, s belső felével áttörölgeted a fogaidat.

Szódabikarbóna
Régi, ám továbbra is eredményes a szódabikarbónás fogmosás. Nem érdemes naponta alkalmaznod ezt a módszert, mert a fogzománc elvékonyodásához vezethet.
Így használd:
Mártsd nedves fogkefédet a szódabikarbónába, és mosd át vele fogaidat.


Jótékony zöldségek, gyümölcsök
Érdemes naponta olyan zöldségeket és gyümölcsöket enni, amik segítik a nyálképződést, hisz a nyál pont azért van, hogy lemossa fogainkról a lepedéket. Ilyen például a zeller, alma, körte.



 
Kedvenc gyümölcsünk, az eper
Az eper almasavtartalma miatt kiváló fogfehérítő hatással bír. Akik szeretnek kávézni és teázni, azoknak nagyon ajánlott kipróbálni ezt a praktikát, hisz ez a finomság felveszi a harcot az ezek okozta foltokkal. Túl gyakran ezt sem szabad alkalmaznod, hisz lemarja a fogzománc felső részét, elősegítve a fogszuvasodást.
Így használd:
Villával törj pépesre egy epret, keverj hozzá sütőport, majd kend fel fogaidra.  5 per hatóidő után moss fogat, és öblítsd le a pasztát.
+1 tipp: Zsálya- vagy mentateával öblögetve fokozhatod az epres paszta hatékonyságát, ráadásul még a leheleted is friss lesz tőle.

Gyakori fogmosás
Ha már megvagyunk a fogfehérítéssel, tegyünk róla, hogy minél tovább várhassunk a következő beavatkozással.  Naponta legalább kétszer-háromszor mossunk fogat, ezzel is óvjuk fogainkat az elszínesedésektől.
Savas zöldségek, gyümölcsök, italok után néhány óráig nem szabad fogat mosni, mert a savak felpuhítják a fogzománcot, melyet fogkefével csak tovább koptatnánk.  Ilyenkor inkább rágózzunk, vagy öblítsük ki a szánkat.


Ártalmas ételek, italok
A savas vagy cukros ételek, italok egyike sem tesz jót fogainknak.  A cukor a fogszuvasodást segíti elő, míg a savas termékek vékonyítják fogzománcunkat.
Elkerülni természetesen nem tudjuk őket, de jobb, ha a kávét, a szénsavas üdítőket, az energiaitalokat hanyagoljuk. Vagy elfogyasztásuk után rögtön öblítsük ki a szánkat, vagy rágógumizzunk.



A dohányzás
A dohányzás képes a leggyorsabban elszürkíteni fogainkat. Nem is beszélve arról, hogy a dohányzás az egész szervezetünkre hatással van.
Már léteznek kifejezetten dohányosok számára kifejlesztetett fogápolási termékek, melyeket naponta kell használni, s segítenek megőrizni fogaink eredeti színét, már ha ez lehetséges.
Stop smoking!

R.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése