2013. augusztus 4., vasárnap

Bőrtisztító ételek



Igen, jól látjátok. Vannak olyan ételek, melyek kivételesen jó hatással vannak a bőrünkre, valamint egész szervezetünkre. Hogy melyek ezek? Kukkantsátok meg őket! 

Lazac
A lazachoz hasonló hidegvízi halak jótékony hatással vannak a bőrünkre, és annak egészségére a magas proteinszintjük miatt. Mellesleg még káliumot és B-6; B-12 vitaminokat is tartalmaz. S hogy miért jó hír mindez? Azért, mert a szervezetünknek számos vitaminra van szüksége. Így két legyet üthetünk egy csapásra.

Fokhagyma

A fokhagymát is nagyon kedveljük, bár ne essünk túlzásokba, főleg akkor ne, ha epeproblémákkal küszködünk, valamint ha nemrégiben estünk át gyomorrontáson. Kisebb mennyiségben pedig kiváló választás a bőrünk ’tisztá 
n tartásához’, hiszen segít legyőzni a vírusokat és káros baktériumokat. Ez a friss zöldség, tökéletes ízt ad bármilyen húsnak, sűrűn használjuk fasírtba is, valamint ha nem próbáltátok még, akkor a pirítósra dörzsölve is nagyon finom reggelit készíthettek.

Zöld tea

A zöld tea fogyasztása nem csupán arra hasznos, hogy tisztán és selymesen tartsd a bőröd, hanem segít az immunrendszered erősítésében is. Ezen felül még úgy tudod égetni a zsírt tőle, mint semmi mástól – csak egy megfelelő módszer kell hozzá. Nem számít, hogy hidegen , vagy melegen fogyasztod-e; a lényeg hogy használjon. 

Borsmenta

Meglepő módon, ez is egy olyan étel, amely csodákat művel a bőrrel, és kristálytiszta lesz általa a bőröd. Nem csak a szépségünk megőrzésére hasznosíthatjuk, hanem roppant jó hatással van ránk, ugyanis segít abban, hogy ne duguljon be az orrunk, mellesleg enyhíti a fejfájást is. Az orrdugulás kezelése természetes eszközökkel azért fontos, mert sportolók esetében nem szabad patikákban kapható készítményeket vásárolni, és felspriccelni az orrba, mert doppingszernek számít. 





Kelkáposzta
Bár elég sokan nem szeretik ezt a zöldséget, mégis elengedhetetlen termék, ha tiszta, egészséges és fiatalos bőrt szeretnénk magunknak. Nem csak A, B, E , K komplexum található benne, hanem magnézium, vas, foszfor, kálium és fehérje. Ajánlott a vérszegénységben szenvedőknek. 

Víz

A víz, mely minden ember számára nélkülözhetetlen. Segít minket, hogy fiatalosabbnak és egészségesebbnek nézzen ki a bőrünk-nemcsak mások számára, hanem számunkra is feltűnő változásokat hozzon előtérbe. Ezen felül pedig segít eltávolítani a szervezetünkben található méreganyagokat is.
A vízről, mint lételemről az egyik korábbi cikkünkben is olvashattok à http://kokuszosrozsa.blogspot.hu/2013/07/letelemunk-viz.html




 

Hüvelyesek- borsó, bab és lencse

Ezek a zöldségek ilyen sorrendben fogyasztva segítenek minket abban, hogy megőrizzük bőrünk tisztaságát. Nagy mennyiségben tartalmaznak fehérjéket és aminosavakat. Ha barna rizzsel fogyasztjuk őket, esetleg lazaccal, nagy esélyünk van arra, hogy 5 évvel fiatalabbnak nézzünk ki. Állítólag. Összefoglalva: fiatalítják a bőrünket.  






Cékla

Egy igazán közkedvelt zöldség, melyet főként savanyúságként fogyasztunk. A cékla tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal – A-; és E vitamin, nátrium-, kalcium-, kálium-, valamint a magnézium található túlnyomórészt benne. A legtanácsosabb, hogy bevidd mindezeket a szervezetedbe, az, ha megiszod a cékla levét. 



Paradicsom

A paradicsomban rengeteg vitamin és ásványi anyag található, amelyek nem csak abban segítenek, hogy tisztán tartsuk a bőrünket, hanem abban is, hogy megőrizze rugalmasságát és fiatalos kinézetét. Emellett, még abban is segítenek, hogy a bőrünk elegendő kollagént termeljen. 


Brokkoli
A brokkoli egy olyan zöldség, mely nem csak tápláló, hanem finom is. Az antioxidánsok mellett tartalmaz még A, K, E, B és C komplexumot. A bőröd köszönetet fog mondani, ha legalább hetente egyszer –kétszer fogyasztasz belőle.




Sok sikert!
Várjuk a tapasztalatokat!

N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése