2013. augusztus 19., hétfő

Másnaposság elleni praktikák



Mind tudjuk milyen is az, ha támad a macskajajj. Akkor bizony hiába menekülünk tejhez, veszünk forró zuhanyt ezerszer, vagy megyünk ki a friss levegőre. Olyakor valahogy semmi sem segít. Legszívesebben egy sötét, fénytelen szobába zárkózva vészelnénk át a napot. De van más mód is. Csak figyelj.
Edzés/futás

Bár jobbára kedved sincs kikelni az ágyból és úgy gondolod, még a pokolban is jobb lehet most, mégis próbáld meg. Irány az edzőterem, vagy húzz futócipőt és irány egy csendes kis tavacska környéke. Pár lefutott kör, esetleg egy fél óra a gépeken és garantáltan más színben fogod látni a világot, nem beszélve arról, hogy a fejed sem húz majd annyira le! A mozgás mindig segít a testnek, hogy visszatérhessen a normális kerékvágásba.
 

Spárga

Na, erre még mi sem gondoltunk volna! Pedig ez a zöldség, elég hatékonyan „működik”, ha a másnaposság elleni „kínok” enyhítésére használják. Rengeteg fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz, ami segít megvédeni a májat a káros méreganyagokkal szemben. Azért lássuk be, egy kis zöldség nem árt egy jól átdorbézolt éjszaka után..
Kávé

Mindannyiunk kedvence, sosem múlhat el nap nélküle. Másnaposság esetén még inkább szükség van a segítségére, hiszen a kávé hatásos a migrén, fejfájás ellen is, hiszen csillapítja azt. Ilyenkor pedig olyannyira lüktet a fejünk, hogy akár a falba is vernénk. Úgyhogy aki eddig ódzkodott Tőle, az nyugodtan tegyen egy próbát, nem bánja meg.

Gyümölcs turmix

Egy jól elkészített, valódi gyümölcsöt tartalmazó turmix óriási lendületet adhat a szervezetednek! Igazi energiabomba, segít a regenerálódásban. Hasznos tápanyagokat tartalmaz például az eper, a málna, illetve a banán, bár lényegében bármi megfelel, ami gyümölcs. Csoda, ha ilyenkor egyáltalán ételre, hovatovább gyümölcsre tudsz gondolni, de azért próbálkozz meg vele!

Keksz, pirítós és társaik

Tehát, minden, ami szilárd, hiszen felszívja a kelletlen dolgokat, pluszban még a vércukorszinted helyreállításában is segít. Az ideális módszer, ha ezek mellé még hozzácsapsz egy kis zöldséges tojásrántottát! A leves mellett a regenerálódós nap elengedhetetlen kellékei.


Halfélék 
Állítólag a pácolt hering, vagy a rák és a gusztustalannak hangzó pacal - amit ha levesként elkészítesz, eléggé szuperál - is segíthet a nehezebb napokon. Elég őrült módszer, de kitudja, talán beválhat. Mi maradunk inkább a rántott verziónál, vagy a halászlénél.


Tea

A kávé mellett a másik ideális módszer: a zöld tea fogyasztása. De az nem akárhogyan. Egy csésze jó, erős zöld tea egy kis citrommal és ecettel megbolondítva.. Hm.. gyomorforgató, de ha egyszer helyzet van, akkor nincs mit tenni. A lengyelek például másnaposság ellen mindenre esküsznek, ami savanyú. Mint például savanyú tej, uborka lé, stb.


Gyorséttermi kaja

Ha már másnaposság, akkor adj az élvezeteknek, ilyenkor kell is, hiszen egy idő után megérzed, hogy éhes vagy és legszívesebben a hűtőt is felfalnád, ha lehetne. Meg amúgy is, a zsírok lassítják az alkohol felszívódását, véráramba jutását.. Szóval, ha egyébként messziről kerülöd a mekit, ilyenkor talán érdemes lesz felkeresni..


+1: Ha nagyon szeretnél kísérletezni, akkor ne hagyd ki a fügekaktusz kivonatot, ami igazi csodanövény: fogyasztásának köszönhetően csökken a koleszterintszint és a vércukorszint, illetve, javul a máj és a vese működése. Ami ugyebár pluszpont. A felsoroltaktól eltekintve még mindig a legegyszerűbb dolog válhat be legjobban: feküdj le aludni pár órára, és ha közben-közben felébredsz, igyál annyi vizet, amennyit csak tudsz.

B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése