2013. június 24., hétfő

Ha vakáció, akkor nyaralás… pt.1.

Útjára indítjuk nyári vakációkalauzunkat, ahol egy-két naponta bemutatunk egy –egy csodálatos helyszínt, ahova érdemes lenne elmenni szabadság idején.  Megpróbálunk kedvező árajánlatokkal előállni, és bemutatni azt, miért is érdemes oda ellátogatni.  Reméljük tetszeni fog, és kedvet kaptok majd hozzá.

Tippek utazás előtt:
  • Nézelődjünk a fapados légitársaságok honlapján, hátha vannak akciós utak. A jegyek hétköznap általában sokkal olcsóbbak, mint hétvégén, így célszerű akkorra időzíteni az utazást.
  • Ha csak pár napra utazunk, érdemes csak kézipoggyászt vinni, amelyet felvihetünk magunkkal a repülőre.
  •  Tájékozódjunk az ország szokásairól, kultúrájáról, a védőoltásokról, amelyet meg kell kapnunk mielőtt elutazunk.
  • Rendelkezzünk útlevéllel, EU-n belül EU-s TAJ –kártyával, érvényes személyi igazolvánnyal, az országban használható valutával.
  • Mindig érkezzünk meg 1-2 órával a repülőtérre az indulás előtt.


 Az első helyszín nem máshol, mint Spanyolországban található, Barcelona. Bár a város már magában egy csodálatos hely lehet, amelyről egyből a sármos spanyol férfiak, a szenvedély, a foci, a tengerpart és többek között a híres építészeti nevezetességek jutnak eszünkbe. 

Barcelona sportos város. A strandok és a parkok gyakran tele vannak kocogókkal, korcsolyázókkal és a kerékpárosokkal. Mindenképpen látogassunk el a FC Barcelona stadionjába, a Camp Nou-ba is, amely hatalmas élményt garantál a sport és a csapat szerelmeseinek. 

S ha már Barcelonában járunk, és van egy kis időnk, érdemes ellátogatni Costa Brava- ra, ahol sziklákon épült kastély mellett, még a csodálatos  tengerparton is eltölthetünk egy kis időt. 

Costa Brava
Miután megnéztük egy pár légitársaság kínálatát - amely csak a repülőútra vonatkozik -; eléggé elképedtünk. Általában egy személyre, 60 ezer Ft alatt nem igazán találtunk retúrjegyes ajánlatot. Ami persze nem is olyan sok pénz, ha azt nézzük, hogy ennyiből megúszod az utazást; de gondoljunk csak bele, hogy még nincs hol aludnod, nem ettél és nem voltál még semerre.

De valószínű, hogy nem egyedül szeretnél utazni, ami azt jelenti, hogy minimum 200.000 Ft-nak kell lenni a tarsolyodban, ha ki akarsz ruccanni idén nyáron erre a csodálatos helyre. 

Mivel az előbb szóba kerültek a legjobb ajánlatok, találtunk is egyet, az egyik közismert utazási portál oldalán, ami nagyon megéri.  A http://www.hurranyaralunk.hu 80. ezer Ft-ért biztosít nekünk egy 4 napos és 3 éjszakás, repülős utat, szállással, két ágyas szobában és félpanzióval , valamint a magyar nyelvű idegenvezetéssel. Sajnos ebben nincs még benne a reptéri illeték, biztonsági díj, Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás,és Fakultatív programok.

A program pedig a következő:

La Rambla
1. nap GAUDI nyomában
Repülés Barcelona-ba a délutáni órákban, szállás elfoglalása a tengerparti Calella-ban


2. nap: BARCELONA - MONTSERRAT (fak.)

Ismerkedés Barcelona középkori városmagjával: a Gótikus Negyed a Katedrálissal és Királyi Palotával, séta a híres Ramblas-on, Plaza Real, Kolumbusz szobra, Katalán tér. Autóbuszból tekintjük meg a látványos kikötői negyedet (Port Vell), a Ciutadella parkot, valamint a Passeig Gracia gazdag polgári - köztük 3 Gaudi tervezésű - házait.
Du. a közeli hegyekben felkeressük a vad sziklák közé ékelt zarándokhelyet. Montserrat bencés kolostora számos műkincset rejt.

3. nap 
A) Fakultatív hajókirándulás tehető a Costa Brava legszebb, vad sziklák által szegélyezett tengerpartján Blanes - Lloret de Mar - Tossa de Mar útvonalon. Séta Tossa de Mar műemléki várhegyén (festői kilátás, apátság romjai) és érintetlen óvárosában. Felkeresünk egy jellegzetes katalán pincészetet, borkóstolás.
vagy
B) egyénileg beutazás elővárosi vasúttal Barcelonába, ahol az alábbi látnivalók megtekintése javasolt: Gaudi belvárosi remekei (Casa Batllo, Mila Ház); Miró gyűjtemény; Poble Espanol építészeti faluja (Kis-Spanyolország); tengeri Aquarium.
Sagrada Familia

4. nap
Reggeli után rövid szabadidő, vásárlási lehetőség majd busszal felkeressük Gaudi munkásságának 2 csúcspontját: Sagrada Familia (a Szent Család) templom, amely a város egyik jelképének is számít. A Güell-park színes mozaikos padsorai, árkádjai és díszkútjai ámulatba ejtenek. Tovább buszozunk Barcelona karakteres hegyére, a kikötő felett emelkedő Montjuic-re. Ezt követően transzfer a reptérre, késő du. utazás haza.


Ti mit gondoltok, megéri annyiért? Szerintünk nagyon jó ajánlat. :)

N. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése