2013. június 6., csütörtök

Gasztro: Finomságok pillanatok alatt

Úgy gondolom a muffin, és társai , bögrés sütik, kevertek sosem fognak kimenni a divatból. Egyrészt azért, mert nem igényelnek nagy erőfeszítést, a tésztájuk percek alatt összeállítható, nem kell drága alapanyagokra pazarolni a pénzünket, másrészt pedig kiélhetjük kreativitásunkat is, hiszen az alap tésztát bármivel megbolondíthatjuk, ami egy újabb előny. Amennyiben vendégeket várunk és már csak egy óránk maradt hátra, nosza hát, bőven van idő 2 tepsi muffint bedobni a sütőbe. Most megosztom veletek 3 kedvenc receptemet, melyekkel krízishelyzetben biztosan nem lőhettek mellé.


A legfinomabb alapmuffin - csokis változat

Hozzávalók:

12 dkg vaj/olvasztott margarin
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
25 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 sütőpor
1 dl tej

A hozzávalókat egy nagy tálban összekevered, formába öntöd és 15-20 percre a sütőbe teszed. Vigyázat! Ne állítsd túl magas hőfokra, mert gyorsan megég. Miközben sül, néha-néha szúrj bele villát, és nézd meg, hogy rajta marad-e a tészta. Amennyiben igen, hagyd még pár percet, ha viszont már nem, akkor elkészült a remekműved.


Bögrés muffin

Hozzávalók:

2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
3/4 bögre olaj
1/2 bögre cukor
1 bögre tej

Láthatjuk, hogy gazdaságosabb, mint az előző verzió, amire hónapokon át tartó keresgélés után bukkantam rá. Sajnos a muffinok közül a csokis verzió a gyengém, viszont az édességszükségleted természetesen ez is kielégíti.


3 perces mikrós süti

Hozzávalók 2 fő részére:

4 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
1 db tojás
1 kisebb narancs vagy citrom reszelt héja és pár csepp a levéből
Ha elkészült a tetejére ízlés szerint porcukor, lekvár

Elkészítése pofon egyszerű: minden hozzávalót összekeverünk egy kisebb, mikrózható tálkában, kivételt képez a lekvár és a porcukor. Ezt követően 650-700 watton 3 percig melegítjük, szükség esetén plusz 1 perc. A sütőpornak köszönhetően kis tésztánk megdagad, és piskóta, mini pite szerű süteménnyé formálódik. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Nyers állapotában tehetünk bele kakaóport, mazsolát, fahéjat, vagy megbolondíthatjuk gyümölcsökkel is. Esti nassolás céljából kiváló édesség.

Jó nassolást kívánok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése