2013. szeptember 1., vasárnap

Készíts bonbont a saját konyhádban!



Ha édes szájú vagy, de végig etted már az áruházak polcain található összes csokoládét, és most valami igazi ínyencségre vágysz, akkor a következő recepteket garantáltan imádni fogod. Nem kell megijedni attól, hogy te magad kell, hogy elkészítsd, hiszen egyikhez sem kell konyhatündérnek lenned. Ha épp diétázol, inkább ne olvass tovább, ínycsiklandozó kalóriabombák következnek! 

Csokis eper

Hozzávalók: 25 dkg eper, 1 tábla ét- vagy tejcsokoládé, fél tábla fehér csokoládé 

Elkészítés lépései:
  1. Az epreket alaposan mosd meg, de ne szedd le a szárát, mert azzal tudod megmártogatni.
  2. Víz felett olvaszd meg a csokit, majd mártsd bele az epreket. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsire a már megmártott epreket. Várd meg, míg megszilárdul rajta a csoki.
  3. A fehércsokit is olvaszd meg gőz felett, majd ha már annyira nem meleg, töltsd bele egy zacskóba, a végét csomózd össze, vágd le a csücskét, és így tetszőlegesen díszítheted az epreket.
  4. Tedd hűtőbe, és győzd kivárni, mire megdermed a csokoládé!
Kétcsokis narancsos csoda

Hozzávalók: 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 6 dkg narancslekvár, fél - 1 narancs reszelt héja, 1,5 dl forró habtejszín, fél üveg vanília aroma, 10 dkg darált háztartási keksz
A közepébe: narancs falatokra vágva 
A külsejére: darált mogyoró
 
Elkészítés lépései:
  1. Forrósítsd fel a tejszínt, majd kevergesd benne olvadásig a kétféle csokoládét.
  2. Add hozzá a többi alapanyagot, és jól dolgozd össze (amíg híg masszát nem kapsz).
  3. Rakd hűtőbe kb. fél órára (vigyázz, hogy ne keményedjen túl, még jól dolgozható állapotban vedd ki a hűtőből).
  4. A narancsot szedd cikkekre és vágd pici falatokra.
  5. A tésztából vegyél ki egy kis adagot, lapítsd szét a tenyeredben, a közepébe tedd bele a falatnyi narancs darabot, és formáld golyóvá.
  6.  (Nem muszáj.) Hempergesd bele a darált mogyiba, rakd hűtőbe 1-2 órára és már kész is!
Raffaello


Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 10 dkg kókuszzsír, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg kókuszreszelék + egy kevés a forgatáshoz, 1 csomag mandula 

Elkészítés lépései:
  1. Egy lábasban keverd össze a lisztet, a cukrot és a vanília cukrot. Majd öntsd hozzá a tejet és jól keverd ismét össze. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzd sűrűre.
  2. Ha elkészült, akkor tedd hozzá a megolvasztott kókuszzsírt, és szórj bele kókuszreszeléket. Várd meg, amíg kihűl a massza, majd formázz belőle kis golyókat, a golyók közepébe tegyél mandulát. (A mandulákat először dobd forró vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk.)
  3. Végül forgasd meg a golyókat még egy kis kókuszreszelékben.
  4. Ha elkészült, tedd egy picit hűtőbe, majd fogyaszd egészséggel!
Trüffel variációk


Hozzávalók: 200 g étcsokoládé, 1 dl zsíros tejszín, kakaópor/ porcukor/ dió/ mogyoró/ mandula 

Elkészítés lépései:
 

  1. Az apróra tört csokoládét tedd egy hőálló tálba (néhány darabot tegyél félre, kb. 40 g-ot).
     2.   A tejszínt egy edényben melegítsd fel, de épp csak addig, amíg forrni kezd.
    3.   Öntsd rá a csokoládéra, és lassan keverd el. 
    4.   Amikor kissé lehűlt, a maradék csokit is keverd  bele. Miután teljesen kihűlt, tedd hűtőbe néhány órára, hogy megkeményedjen.   
    5.   Formázz belőle pici gombócokat, majd ízlés szerint forgasd porcukorba, kókuszba, kakaóporba, aprított magokba (mandula, dió, mogyoró), és már kész is!

    Ha megjött a kedvetek, irány a konyha!
    V. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése