2013. december 3., kedd

Almaecettel a kilók ellen



Bizony, még mindig van új a nap alatt. Még mindig léteznek – és lesznek is - olyan „csodaszerek” amelyek segítségével szert tehetsz álmaid alakjára. Telítve van a szépségpiac gyors fogyással és azonnal látható eredménnyel kecsegtető termékekkel. Sport helyett sokan a könnyebbnek vélt utat részesítik előnyben. Na de valóban hasznos lenne az utóbbi vagy inkább káros? Mi a helyzet a természetes zsírégetőkkel? Amennyiben nem próbáltál még ilyet, figyelmedbe ajánlanám az almaecetet.

Az egész egyszerűen csak nagyanyáink csodaszereként emlegetett almaecet a híresztelések szerint nagyon hasznos eleme lehet egy fogyókúrának. Jómagam is tesztelem, bár nálam ez még eléggé rendszertelen, így nem csodálkozom azon, hogy nem látom az eredményt. Az alma jótékony hatásairól már korábban beszámoltam Nektek, az almaecet azonban talán még ezt is felülmúlja.


Az almaecet az alma erjedése során létrejövő almabor további erjesztésének következménye. Rengeteg értékes tápanyagot, többek között kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, aminosavakat és pektint is tartalmaz. Ebből adódóan jótékony hatással bír szervezetünkre. Nem csak kiegészítő eleme lehet egy diétának, fogyókúrának, de a gyomor – és emésztési problémák ellen is alkalmazható. Fogyókúra esetén pedig azért kiemelten hasznos, mivel felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, valamint csökkenti az étvágyat is.


További előnye, hogy gátolja a zsírok lerakódását, mivel részt vesz a szervezet zsírbontó folyamataiban. Aki nem hiszi el, próbálja ki! Vízhajtó és méregtelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik az életelixírként is elterjedt almaecet. Étkezés előtt körülbelül egy 10-15 perccel érdemes fogyasztani naponta három alkalommal, hogy kifejthesse hatását, mégpedig az alábbi módon. 3 dl vízben keverj el egy evőkanál (nem kiskanál, és ha már megkóstoltad érted majd mire gondolok) ecetet és idd meg. Az íze, mint már sejtheted nem a legkellemesebb, de viszonylag könnyen figyelmen kívül hagyható. Aki bevállalós és mindent megtenne azért, hogy le adjon pár kg-t úgyis ki fogja próbálni.


Alkalmazásának hatása hosszútávon nyilvánul meg, így fokozatosan adható le a többletsúly. Nem elhanyagolható szempont, hogy a fogyáson kívül javul mind a fizikai, mind a szellemi állapot. Amennyiben hajhullási gondjaid is vannak, bátran fogyaszd, hiszen egészségesebb lesz tőle a bőröd és a hajad is. Most már csak az a kérdés, hogy meddig használd. Nos, az almaecet kúra tartható néhány napig, de ha úgy tartja kedved több hétig, vagy akár több hónapig is. Az almaecet lehet sima és bio is, sőt, tabletta formában is elérhető a drogériákban, bár a saját meggyőződésem szerint a tabletta kevésbé hatásos.

Figyelem! Lehet, hogy most elhúztam előtted a mézesmadzagot, de gondolj arra is, hogy mint minden diéta/fogyókúra, az almaecetes is sokkal hatékonyabb, ha mozgással ötvözöd. Nem kell kapásból a pénzre gondolni, amíg az idő engedi, húzhatsz futócipőt, bringázhatsz, tornázhatsz otthon és így tovább. Az ilyen termékek fogyasztásával egyrészt magunkat csapjuk be, hogy mozgás nélkül is lehetséges a súlyvesztés, másrészt pedig még jobban megnyilvánul a mozgás fontossága. Ne keress kifogásokat, hiszen napi 20 percet igazán szánhatsz magadra.  


Akármelyik utat is választod, sok sikert hozzá!

B.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése