2013. október 11., péntek

Készíts otthon sült gesztenyét!

És most azonnal, kicsit megkésve átkapcsolunk őszi üzemmódba. Ha még nem lett volna eléggé észlelhető, és a sült gesztenye recepjét hozzul el Nektek. Méghozzá a tökéletes sült gesztenye recepjét. Sokan nem tudjuk megfelelően elkészíteni, nincs is ezzel baj, az utcai árusoknál viszont piszok drága. Azonban nem múlhat el sült gesztenye nélkül ősz, hiszen feldobhatja a család együtt töltött kora őszi estéit. Ezt figyeljétek!

Először is olyan gesztenyékre lesz szükséged amelyekre illik az alábbi leírás: fényes, sötétbarna - semmiképpen sem fakó - sima és kemény felületű, méretéhez képest nehéz, illetve viszonylag hasonló méretekkel rendelkezik. Mielőtt nekiállsz elkészíteni a gesztenyét, mindenképpen hűvös helyen tárold őket. Amennyiben a frigóba tennéd semmiképpen se  zacskóba, különben bepállik! Miután előkészítetted a gesztenyéket vékonyan vagdosd be a domború oldalát, majd ezt követően áztasd be egy órára. Ezek után fogj egy tepsit, béleld ki sütőpapírral, hogy könnyebben el tudd majd mosogatni. Végezetül forró sütőben süsd addig, amíg szétnyílnak picit a gesztenye szemecskék. Az egyenletes sülés érdekében időnként rázd meg. Melegen pucold meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése